omniBlend ili Vitamix

 

Vitamix je najpoznatiji brend na polju profesionalnih blendera bez sumnje vredan poštovanja. Vitamix je uradio mnogo na razvoju tržišta high power blendera i edukaciji korisnika. Međutim, želimo da skrenemo pažnju na nekoliko detalja koji jasno pokazuju da je Vitamix čak i sa svojim najnovijim 5200 modelom za korak iza OmniBlendera V modela TM-800:

  • Svaki elektro inženjer će vam reći da se analogni potenciometar Vitamixa 5200 jednostavno ne može meriti sa elektronskom kontrolom koju poseduje OmniBlend V. Elektronski programi na optimalan način koriste snagu motora i bolja ga čuvaju od kvarova uz sve elektronski kontrolisane prenaponske i termo zaštite koje OmniBlender V poseduje. Većina će se takođe složiti da su programi od 30, 60 i 90 sekundi uz pulsni mod praktična stvar.
  • Snaga blendiranja im je praktično ista i oba vrhunski blendiraju i najtvrđe namernice. Ali OmniBlender V u odnosu na V-5200 ima efikasniji motor.  tj. manju potrošnju struje - specificiranih max. 950W OmniBlend V prema 1200W modela 5200. Međutim, OmniBlend će takođe ako nema potrebe dinamičnije obarati potrošnju i trošiti daleko manje - 600W, 500W.. pa i ispod 300W. Samim tim manje će se grejati, manje zračiti i trajati duže.
  • OmniBlend V je manje bučan u odnosu na Vitamix 5200 - ovo takođe ima veze sa efikasnošću i ekonomičnošču motora što je navedeno u prethodnoj tački.
  • OmniBlend V može postići nešto veću brzinu rotacije od 38000 obrtaja u odnosu na Vitamixovih 37000. Ovu razliku je teško primetiti u praksi ali ona postoji.

 

             
OmniBlend I TM-767         OmniBlend V TM-800
(ekvivalent Vitamix 5200)                                         

 

Umesto zaključka:

Vitamix 5200 je svakako odličan proizvod ali je jednostavno preskup za to šta nudi. Vitamix prodaje svoj brend i bez obzira na previsoku cenu mogao bi još dosta uraditi na poboljšanjima. Vitamix 5200 u stvari odgovara starijem OmniBlend I model TM-767. Iako je TM-767 jeftiniji mi smo se odlučili da prodajemo poboljšani OmniBlend V model TM-800. On je postavio domaći zadatak koji Vitamix treba da dostigne. Možemo napraviti paralelu sa novim automobilima i njihovim motorima - noviji troše manje goriva, manje su bučni, manje zrače (kod automobila - manje izduvnih gasova) a pri tome postižu veće brzine. Jedini Vitamix argument je ostao da se model 5200 proizvodi u USA, međutim većina delova nije poreklom iz USA. Ali ni Apple iPhone & iPad i mnogi drugi najbolji proizvodi se odavno više ne proizvode u USA.

Da li ste zaista spremni da skoro 3 puta skuplje platite za blender koji nije ništa bolji od OmniBlendera V ??

Takođe, verujte nam da iza prodaje OmniBlendera V na našem tržištu stoji grupa tehnički veoma iskusnih firmi koja garantuje odličnu tehničku podršku. Imamo na stanju kompletan set svih potrebnih rezervnih delova i više od decenije iskustva na servisiranju i održavanju različitih uređaja. Takođe, obezbedili smo sve potrebne lokalne sertifikate, ateste i uradili testiranja posude i noževa u najboljim lokalnim laboratorijama u cilju zaštite Kupaca i ispunjenja svih zakonskih uslova za sigurno i legalno puštanje u maloprodaju. Uz sve prodate OmniBlendere dobićete fiskalni račun (na zahtev i gotovinski na firmu), garantni list, deklaraciju proizvoda i prevedeno uputstvo (imate ga i na ovom sajtu). Osim OmniBlendera V uskoro ćete u našoj ponudi videti i nove interesantne uređaje po veoma povoljnim cenama. Ukratko, nije nam namera da prodamo i potom pobegnemo.